Gå til hovedindhold
Flygtninge
Udsatte boligområder

Minister holder døren på klem for ukrainere i udsatte boligområder

Flere af landets kommuner har sammen med KL udtrykt bekymring for, at ukrainske flygtninge tæller som ikke-vestlige og derfor kan få balancen til at tippe, hvis de boligplaceres i udsatte boligområder. Nu giver indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) dog kommunerne lidt snor.

Flere kommuner og KL har kritiseret, at ukrainske flygtninge tæller som ikke-vestlige og dermed kan komme til at tippe balancen, hvis de boligplaceres i udsatte boligområder. Foto: Colourbox

18. maj 2022
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det er ikke rimeligt, at den store opgave, kommunerne har med at boligplacere ukrainske flygtninge, kan ende med at sende kommuners udsatte boligområder på den udskældte ghettoliste. Sådan har budskabet lydt fra flere kommuner og KL, efter en lovændring gjorde det muligt at anvise nyankomne ukrainske flygtninge til lejligheder i udsatte boligområder. Ifølge loven tæller ukrainerne dog stadig som ikke-vestlige indvandrere, og det har fået flere kommuner til at frygte, at det kan få balancen til at tippe i udsatte boligområder.

– Regeringen stiller sig op og siger, at man vil løse problemet. De kan godt se, at hvis der kommer omkring 100.000 ukrainske flygtninge, så kan det ikke lade sig gøre uden, at vi bringer alle muligheder i spil. Så står vi og venter spændt i kommunerne. Så kommer der et lovforslag. KL kommer med et ændringsforslag, som jeg er helt enig i. Der skal lukkes op for, at der skal suspenderes for, at ukrainerne tæller med i statistikken i en årrække. Det bliver der overhovedet ikke lyttet til. Det blæser helt hen over hovedet på regeringen, lød kritikken fra Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) tidligere til Danske Kommuner.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her