Gå til hovedindhold
Økonomi
Handicap
Social

Diagnoserne flytter ind i Helsingør

Helsingør Kommune oplever en stigning i antallet af børn med diagnoser langt over landsgennemsnittet. Borgmester Benedikte Kiær (K) mener, at familier flytter til kommunen for at få plads på kommunens specialtilbud, fordi de har et godt ry. Økonomien er udfordret, og der er brug for en ny finansieringsmodel, der ikke straffer kommuner, der gør det godt på det specialiserede socialområde.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) mener, at økonomimodellen kan tvinge kommuner til afspecialisering på specialiserede socialområde. Foto: Helsingør Kommune

19. 05. 2022 - kl. 10:39
Tekst af Thomas Kokholm

Alle kommuner mærker det. En vækst i antallet af børn og unge med diagnoser, der har brug for specialtilbud. Det såkaldte specialiserede socialområde, der dækker både fysisk- og psykisk handicap, er en voksende udfordring i stort set alle kommuner.

Det seneste år har der været en heftig debat om kommunernes håndtering af det specialiserede socialområde. Nogle af folketingets partier har endda foreslået, at ansvaret for området skulle fjernes for kommunerne, fordi kommunerne har fået så massiv kritik.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her