Gå til hovedindhold
Folketinget
Handicap
Social

Efter evaluering: Kommunerne fortsætter med handicapområdet

I et nyt udspil foreslår regeringen, at der laves en specialeplan på det specialiserede socialområde, som man kender det fra sundhedsområdet. Der er dog ingen planer om at flytte området fra kommunerne, som flere har ønsket.

Regeringen har i dag præsenteret et nyt udspil, der blandt andet indeholder forslag om en specialplan på det specialiserede socialområde. Borgerne skal have den rette hjælp, og de skal have den fra start, siger social- og ældreminister Astrid Krag (S). Pressefoto

19. 05. 2022 - kl. 12:52
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

En ny specialeplanlægning på socialområdet skal sikre højt specialiseret hjælp til mennesker med handicap og sociale problemer. Sådan lyder det i regeringens nye udspil ’Et liv med ligeværdige muligheder’. Med udspillet følger 100 millioner kroner årligt, som ifølge regeringen skal sikre, at mennesker med behov for højt specialiseret hjælp får den rette hjælp første gang uanset hvor i landet, de bor. Regeringens udspil lægger desuden op til, at ansvaret for området skal blive i kommunerne.

Udover specialeplanlægningen vil regeringen udarbejde nye nationale retningslinjer, som sammen med en styrket national styring af kapacitet på området skal sikre, at højt specialiserede tilbud ikke forsvinder eller udvandes. Regeringen vil også styrke den kommunale visitation ved at indføre nye visitationsretningslinjer og rådgivningsforløb fra nye højt specialiserede faglige fyrtårne til brug for sagsbehandlerne. Derudover foreslår regeringen at løfte kompetenceniveauet på sociale tilbud, der sammen med den højt specialiserede rådgivning fra de faglige fyrtårne skal komme hele det specialiserede socialområde til gavn.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her