Gå til hovedindhold
Social
Handicap
Folketinget

Evaluering af det specialiserede socialområde drager ikke mange konklusioner

Den længe ventede evaluering af det specialiserede socialområde er torsdag offentliggjort efter flere års massiv kritik af kommunernes håndtering af handicapområdet. Evalueringen drager ikke mange entydige konklusioner, men maner dog en del af kritikken af kommunerne til jorden.

Regeringen vil ikke tage ansvaret for handicapområdet fra kommunerne. Foto: Colourbox

19. 05. 2022 - kl. 12:15
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Den har været to år undervejs, og den fylder 17 sider. Torsdag kom den så endelig. Evalueringen af det specialiserede socialområde, som regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet i 2020 blev enige om at iværksætte med blandt andet det formål sikre den bedste opgavefordeling mellem kommuner og regioner.

Partierne besluttede at iværksætte evalueringen, efter kommunerne i flere år har været genstand for massiv kritik for deres håndtering af det specialiserede socialområde, og fordi flere bruger- og interesseorganisationer har vurderet, at der er sket en afspecialisering af området siden kommunalreformen, at faglig viden er gået tabt, og at højt specialiserede tilbud er forsvundet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her