Minister afkrævet svar om børnesager fra Langeland | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Folketinget
Udsatte

Minister afkrævet svar om børnesager fra Langeland

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) var tirsdag kaldt i samråd for at svare på spørgsmål om mulige systematiske fejl og lovbrud i forbindelse med sagsbehandlingen af en række børnesager på Langeland. Nye Borgerlige kræver, at kommuner kan sanktioneres, hvis de bryder loven.

Foto: Colourbox

19. 05. 2022 - kl. 11:12
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det har også fået opmærksomhed på Christiansborg, at Langeland muligvis har begået flere fejl i forbindelse med sagsbehandlingen i flere anbringelsessager. Derfor var social- og ældreminister Astrid Krag (S) tirsdag kaldt i samråd, hvor hun blev bedt om at forholde sig til Langeland Kommunes håndtering af sagerne af Mette Thiesen (NB) og Karina Adsbøl (løsgænger). De enkelte sager kunne ministeren dog ikke kommentere, gjorde hun klart. Men generelt er en god sagsbehandling helt central for både børnene og forældres retssikkerhed, sagde hun.

– Jeg noterer mig, at Langeland Kommune har valgt at indgå et forløb med den permanente taskforce på området for udsatte børn og unge. Det, synes jeg, er rigtig positivt, og det viser for mig, at Langeland Kommune erkender, at man tager sagen alvorligt, sagde Astrid Krag, der – selvom hun ikke ville kommentere enkeltsager – alligevel tog bladet lidt fra munden på baggrund af mediernes omtale af sagerne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her