Gå til hovedindhold
Skole
KL

Gyldal: Det er i dialogen og samarbejdet, at vi finder de rigtige løsninger

Kl’s ungeudspil, som blev præsenteret i denne uge, hvor der også blev holdt Børn & Unge Topmøde i Aalborg har affødt mange reaktioner. KL’s børne- og undervisningsudvalgsformand Thomas Gyldal Petersen (S) mener, at det har sat gang i en vigtig debat. Nu skal dialog og samarbejde bidrage til at finde gode løsninger.

Udgangspunktet er ikke, at alt skal blive, som KL ønsker sig. Vi ønsker mest af alt, at vi i fællesskab tager udfordringerne alvorligt og forsøger at finde løsninger, siger Thomas Gyldal Petersen (S) om KL's ungeudspil. Foto: Simon Knudsen

20. 05. 2022 - kl. 12:06
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Omkring 45.000 unge står i dag uden hverken uddannelse eller job. Det er en udfordring, som der skal findes løsninger på, og denne uge fremlagde KL’s et nyt ungeudspil, der blandt andet indeholdt anbefalinger om at gentænke 10. klassetilbuddet og droppe uddannelsespålægget, så unge får mulighed for at tage job før uddannelse.

Mens KL flere steder blev bakket op i at sløjfe uddannelsespålægget, så de unge ikke skal tvinges ud i uddannelse for at få ydelser fra det offentlige, var modtagelsen af forslaget om at tænke 10. klasse som starten på en ungdomsuddannelse frem for en afslutning på folkeskolen noget mere lunken.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her