Energiaftale: 250 millioner til grøn varme og udfasning af gas | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Energi
Forsyning
Klima

Energiaftale: 250 millioner til grøn varme og udfasning af gas

Mere grøn varme med støtte til kommunernes planlægning, rådgivning, fokus på at spare på energien og flere penge til at fyre gasfyret. Regeringen og partierne bag varmechecken er enige om udmøntningen af 250 millioner kroner til otte konkrete initiativer til mere grøn varme og udfasning af fossil gas.

Der er penge til kommunernes indsats for udrulning af fjernvarme. Foto Colourbox

24. 05. 2022 - kl. 12:27
Tekst af Thomas Kokholm

Kommunerne og borgerne får en håndsrækning i ny energiaftale. De høje varmeregninger rammer især, hvor der fyres med gas, og i forårets aftale om en målrettet varmecheck blev der også afsat 250 millioner kroner til hurtigere udfasning af gas. Sammen med partierne SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Kristendemokraterne og Alternativet er regeringen nu enige om, hvordan pengene bedst kan anvendes.

De skal gå til kommunernes indsats for udrulning af fjernvarme og mindre, fælles varmeløsninger, til energispare-aktiviteter samt til afkoblingsordningen, hvor man kan få støtte, når gasfyret skal skrottes.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her