Gå til hovedindhold
Skole
Økonomi
Arbejdsmarked

Lokalområdets infrastruktur kan have betydning for vores helbred

Hver uge går Danske Kommuner på jagt i de nyeste analyser og den nyeste forskning. Her er tre nedslag.

Foto: Colourbox

01. 03. 2022 - kl. 09:57
Tekst af Mads Brandsen

Bor man i et område, hvor det er nemt at gå, løbe og cykle, er der måske bedre chancer for, at man har et godt helbred. Det peger et nyt studie, der er offentliggjort i det velansete videnskabelige tidsskrift The Lancet på. Forskerne peger på, at beboere i områder, hvor der var god plads til gående og som havde let adgang til offentlig transport, fik omkring 90 minutters ekstra motion. Studiet bygger på 6.822 deltagere fordelt på 14 byer i 10 lande og underbygger en tendens, der også ses i andre studier.

Udenlandsk arbejdskraft er en milliardgevinst for Danmark – men det er hver anden dansker ikke klar over

I 2020 løftede udenlandsk arbejdskraft Danmarks bruttonationalprodukt med 200 milliarder kroner, svarende til 8,5 procent. Og de i alt cirka 307.000 udenlandske medarbejdere i danske virksomheder bidrager med et nettobidrag på 12,6 milliarder kroner til de offentlige finanser. Men kun 46 procent af befolkningen er klar over, at det forholder sig sådan, viser en analyse, som Dansk Erhverv har foretaget. 17 procent af danskerne tror sågar, det giver underskud for Danmark at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her