Gå til hovedindhold
Arbejdsmiljø
KL
Arbejdsmarked

Ny trepartsaftale skal forhindre chikane på arbejdet

Regeringens og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale om seksuel chikane, der skal understøtte en kulturforandring på arbejdspladsen.

Michael Ziegler (K). Foto: Høje-Taastrup Kommune

07. 03. 2022 - kl. 12:28
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Både arbejdsgivere og arbejdstagere skal blive bedre til at håndtere og forebygge seksuel chikane. Derfor har regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter indgået en ny trepartsaftale, der indeholder en række initiativer, som skal understøtte en kulturforandring og forhindre seksuel chikane på både private og offentlige arbejdspladser.

– Seksuel chikane er helt uacceptabelt og kan desværre foregå alle steder på arbejdsmarkedet. Mange modige kvinder og mænd har i den seneste tid stået frem og fortalt nogle chokerende historier, der har været en stor øjenåbner for os alle. Nu er regeringen og arbejdsmarkedet nået frem til en aftale, der er nøje overvejet og kan være med til at gøre en forskel for den almindelige dansker. Det er jeg meget stolt af, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse om aftalen og understreger, at reglerne om seksuel chikane skal være helt tydelige, så ingen arbejdsgivere er i tvivl om deres ansvar og pligter, og der skal være større konsekvens i grove sager.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her