Gå til hovedindhold
KL
Økonomi
Beskæftigelse

En ustabil fremtid presser den kommunale velfærd

Krigen i Ukraine og en mere ustabil verden kan have store økonomiske konsekvenser internationalt og lokalt. Hvis velfærden og specielt beskæftigelsesområdet i Danmark skal så stærkt, er der brug for færre lovkrav, lyder budskabet på Kommunalpolitisk Topmøde 2022.

Bo Lidegaard, forfatter, historiker, tidl. chefredaktør, Nina Smith, formand for Reformkommissionen, i samtale med moderator Cecilie Beck. Foto: Lars Horn/Baghuset

17. 03. 2022 - kl. 12:43
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

 

Ruslands invasion af Ukraine samt en mere og mere splittet verden har skabt en stor risiko for voldsomme økonomiske konsekvenser. Det gælder internationalt, men også lokalt i Danmark. Inflationen vokser, energipriserne stiger og ønsket om uafhængighed af russisk gas, presser økonomien i hele EU. Sådan lød det på Kommunalpolitisk Topmøde 2022, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, der er generalsekretær for Det Europæiske råd og Bo Lidegaard, historiker og tidligere chefredaktør på Politiken, holdt oplæg torsdag formiddag.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her