Gå til hovedindhold

To af tre virksomheder har job til ukrainere

Hver uge giver vi dig et overblik over den nyeste viden i form af undersøgelser, analyse og rapporter. Bidrag er velkomne på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

22. 03. 2022 - kl. 11:40
Tekst af Mads Brandsen

Danske virksomheder har masser af jobs at tilbyde til de ukrainske flygtninge. To ud af tre medlemmer af Dansk Industri svarer i en rundspørge, at de har job, der med kort oplæring vil kunne varetages af ukrainere. I de fleste tilfælde kræver det dog visse sproglige eller faglige kompetencer. Hver tiende virksomhed svarer dog, at de kan tilbyde job uagtet sprogkundskaber og faglige kompetencer. 1.062 DI-medlemsvirksomheder har deltaget i undersøgelsen. 

Flere er ufaglærte fem år efter studentereksamen

Stadig flere studenter får ikke en kompetencegivende uddannelse indenfor fem år efter studentereksamen. 10,9 procent af de, der blev studenter i 2013, havde fem år senere ikke påbegyndt en uddannelse, mens det for 2015-årgangen, som er den seneste, der er tal for, gælder for 17,3 procent. Det fremgår af en ny analyse, som Dansk Industri har foretaget på baggrund af Børne- og Undervisningsministeriets uddannelsesstatistik.dk. Tendensen til flere ufaglærte studenter ses også på hhx og htx, dog er fremgangene her mindre.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her