24 | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold

24

8 resultater

SF: Regeringen får, hvad den betaler for på handicapområdet

KL
Folketinget
Handicap

Når regeringen ikke vil poste flere penge i det specialiserede socialområde, havner kommunerne i en knibe, lyder det fra SF’s handicapordfører Charlotte Bromann Mølbæk. Formanden for KL’s socialudvalg Ulrik Wilbek (V) efterspørger et opgør med den komplicerede lovgivning.

Nye naturnationalparker huer ikke alle borgmestre

Natur

De 10 sidste naturnationalparker, der de seneste måneder har været præget af heftig debat, blev torsdag morgen offentliggjort af Miljøministeriet. Borgmestrene i de udpegede kommuner er ikke alle lutter positive, men vil gå konstruktivt til arbejdet med opførslen af parkerne.

Ny borgmester i København: Jeg har én bunden opgave

Administration
Navne

Jens-Kristian Lütken (V) tiltræder torsdag som beskæftigelses- og integrationsborgmester efter partifællen Cecilia Lonning-Skovgaards exit. Øverst på to do-listen er arbejdsmiljøet i forvaltningen – men som Venstres nye leder kommer han også til at kæmpe for mere frit valg.

Bornholm fritager kommunaldirektøren for tjeneste

Administration
Navne

Samarbejdet med Johannes Nilsson skal ophøre, har økonomiudvalget på Bornholm besluttet.

Kommunale kvoter for grøn energi kan forhindre naboprotester

Borgerinddragelse
Klima
Miljø

Folketingspolitikerne bør støtte kommunernes klimaindsats ved at fastsætte kvoter for grøn energi. Det vil mindske de mange naboprotester, der truer den grønne udvikling, siger forsker.

KL præsterede en tiltrængt fornyelse af topmødet

KL præsterede en tiltrængt fornyelse af topmødet

Partier kræver alle børnesager genåbnet

Byråd
Udsatte børn og unge
Sagsbehandling

Et stort mindretal i kommunalbestyrelsen på Langeland vil have alle sten vendt, efter der er rejst kritik af kommunens sagsbehandling. Borgmester Tonni Hansen (SF) har fortsat tillid til forvaltningen.

Aalborg må gerne betale for advokaten i rådmands injuriesag

Jura
Administration

I en strid mellem lodsejere i Lille Vildmose vil Aalborg Kommune betale for advokatbistand til daværende rådmand Hans Henrik Henriksen (S). Det er kommunen i sin gode ret til, lyder det fra tilsynet.