Hvis vi skal spise grønnere, må de kommunale køkkener gå forrest
Som forbruger kan man gøre meget. Men udbredelsen af økologi viste os, hvor stor forskel, kantinerne og de store køkkener kan gøre i omstillingen af vores madvaner, mener professor Bent Egberg Mikkelsen.

Foto: Colourbox
Onsdag præsenterede Europa-Kommissionen et forslag, der øger kravene til produkters bæredygtighed og skærper hensyn til miljø og klima. Det skal spare verden for svimlende 471 megaton CO2-udledninger.
Her spiller vi alle sammen en vigtig rolle. Vi kan træffe de grønne valg i supermarkedet, skære ned på vores kødforbrug, købe lokalt producerede varer og vælge økologisk frem for konventionelt. Men det er ikke os som enkelte forbrugere, der for alvor rykker noget.
Log ind
For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.
Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her