Gå til hovedindhold
Byråd
Navne

Emil måtte følge sine vælgere: Skiftede parti for at gøre op med den giftige politiske kultur

Det er ikke mere end nogle uger siden, at Emil Sloth Andersen (ALT) valgte at skifte parti til Alternativet, efter at have tilbragt mere end ti år hos Radikale Venstre. Beslutningen har givet ham mere frihed til at handle på sine vælgers ønsker. Noget, der ifølge ham ikke var muligt i hans tidligere parti.

Foto: Emil Sloth Andersen/Facebook

03. 04. 2023 - kl. 11:51
Tekst af Ditte-Marie de Seréne d’Acqueria

Man skal kæmpe for det, man er gået til valg på. Det var Emil Sloth Andersens (ALT) største årsag til, at han forlod sit gamle parti og skiftede til Alternativet for blot et par uger siden. Det kan lyde en smule banalt, men for Emil Sloth Andersen kunne han ikke længere identificere sig i den politik, hans tidligere parti førte.

Det var mest etisk forsvarligt for mine vælgeres kald, at jeg skiftede til Alternativet. Jeg oplevede, at hvis jeg stemte imod min radikale gruppe, var der ikke plads til mig. Jeg kan sige med sikkerhed, at der var andre, der havde det ligesom mig, og som også under valgkampen meldte ud om deres overbevisninger. Jeg var ikke den eneste, der var imod projekter såsom Amager Fælled og Lynetteholm. Men de andre har valgt at blive. I Alternativet har jeg fokus på en ny politisk kultur, hvor klima og mennesker skal forenes. I stedet for, at de skal sættes i konflikt mod hinanden. Det appellerer enormt meget til mig, siger Emil Sloth Andersen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her