Gå til hovedindhold
Kriminalitet
Uddannelse
Arbejdsmarked

Ny Viden: Støjforurening forårsager vold

Ny Viden handler denne gang om kriminalitet, uddannelse og arbejdsmarked. Tip til rapporter, undersøgelser, analyser og forskningsresultater modtages gerne på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

11. 04. 2023 - kl. 11:13
Tekst af Mads Brandsen

Støjforurening forårsager vold

Det er ikke bare irriterende og usundt at leve tæt på støjkilder som lufthavne og motorveje. Det kan også være farligt for omgivelserne, for støjen er hvert år direkte årsag til titusindvis af voldelige overfald, viser et nyt studie fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.

Der er en direkte sammenhæng mellem at blive udsat for voldsom støjforurening som eksempelvis en lufthavn og voldelig adfærd, påviser studiet. Hæver man baggrundsstøjen i et område med 4,1 decibel fører det til en stigning i voldsraten i samme område på 6,6 procent. Det er især mænd, det går ud over – og det er derfor nærliggende at tro, det også mest er mænd, der lader sig påvirke aggressivt af støjen. Den øgede vold forekommer primært i dagtimer og om sommeren, hvor mange er ude og derfor eksponeres mere for støjen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her