Gå til hovedindhold

21

7 resultater

Tre centrale love er blevet dobbelt så lange på 17 år: ”Det er en spændetrøje”

Jura
Sagsbehandling

Der er kommet dobbelt så mange ord i serviceloven, folkeskoleloven og sundhedsloven de seneste 17 år. Det låser kommunerne, gør det yderst svært at spare på administration og mindsker arbejdsglæden, mener KL-formand Martin Damm (V).

KL langer ud efter minister for at sylte arealudvalg: ”Vi kan ikke vente”

Landdistrikter
Teknik

Et udvalg om planlægningen af det åbne land i Danmark bliver ikke nedsat før en ny visionsplan for landbruget er på plads, lyder det fra landdistriktsminister Louise Schack Elholm (V). Behovet for at finde løsninger er akut, lyder det fra KL-udvalgsformand.

Rundspørge kortlægger kommunernes største udfordringer på det specialiserede socialområde

Social
Børn
Unge

Autisme, skolefravær, selvskade og borgere med flere komplekse problemer er noget af det, der topper listen, når kommunerne skal pege på de største udfordringer på det specialiserede socialområde, viser ny kortlægning.

KL forventer, at regeringen betaler milliardregning for ukrainske flygtninge

KL
Flygtninge
Økonomi

Det har kostet kommunerne 1,4 milliarder kroner at tage imod omkring 34.000 ukrainske flygtninge sidste år. KL forventer, at regeringen vil kompensere kommunerne for milliardudgifterne i økonomiaftalen for 2024.

Kommunerne overskrider anlægsrammen efter exceptionelt år

Anlæg
Ukraine

Trods et år med ekstraordinære udgifter til blandt andet at modtage ukrainske flygtninge, historisk høj inflation og et socialområde, som vokser og vokser, holdt kommunerne sig sidste år samlet set inden for de aftalte rammer for, hvad der må bruges på velfærd. Anlægsrammen blev dog overskredet med 1,6 milliarder kroner, viser regnskabstal for 2022.

Regnskabstal afslører milliardstigning på det specialiserede socialområde

Social

Kommunerne prioriteter for femte år i træk flere midler til det specialiserede socialområde. Det presser den kommunale økonomi og de øvrige velfærdsområder. Der er brug for sammenhæng mellem det, kommunerne skal levere, og den økonomi, der er til rådighed, siger KL-formand.