Gå til hovedindhold
Anlæg
Ukraine

Kommunerne overskrider anlægsrammen efter exceptionelt år

Trods et år med ekstraordinære udgifter til blandt andet at modtage ukrainske flygtninge, historisk høj inflation og et socialområde, som vokser og vokser, holdt kommunerne sig sidste år samlet set inden for de aftalte rammer for, hvad der må bruges på velfærd. Anlægsrammen blev dog overskredet med 1,6 milliarder kroner, viser regnskabstal for 2022.

Foto: Colourbox

21. 04. 2023 - kl. 10:52
Tekst af Mads Dam Bendtsen, mdbe@kl.dk

Danmarks Statistik har fredag offentliggjort kommunernes endelige regnskabstal for 2022. 2022 har været et exceptionelt år, hvor kommunerne har skulle håndtere og boligplacere mere end 30.000 fordrevne fra Ukraine samt håndtere efterdønningerne af covid-19. Samtidig har der været historisk høj inflation, en energikrise og et specialiseret socialområde, som buldrer derudaf. Alle komponenter, som har sat sig i regnskaberne. Det betyder, at kommunerne overskrider den aftale serviceramme med 1,8 milliarder kroner.

KL forventer, at regeringen vil dække kommunernes udgifter til fordrevne fra Ukraine og covid-19 i 2022. Regner man det ind, betyder det, at kommunerne samlet set holder sig inden for de rammer, der er aftalt med regeringen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her