Gå til hovedindhold
Social
Børn
Unge

Rundspørge kortlægger kommunernes største udfordringer på det specialiserede socialområde

Autisme, skolefravær, selvskade og borgere med flere komplekse problemer er noget af det, der topper listen, når kommunerne skal pege på de største udfordringer på det specialiserede socialområde, viser ny kortlægning.

Selvskade er blandt de problematikker, som kommunerne oplever som de største udfordringer på det specialiserede socialområde. Foto: Colourbox

21. 04. 2023 - kl. 10:59
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Sidste år blev alle landets kommuner spurgt, hvor de oplever de største udfordringer på det specialiserede socialområde. Spørgsmålet kom fra Social- og Boligstyrelsen, som nu også har samlet og kortlagt alle kommunernes svar i to rapporter, som dækker henholdsvis børne- og ungeområdet og voksenområdet.

– Vi arbejder tæt sammen med kommunerne om at udvikle sociale indsatser, der hjælper børn, unge og voksne med funktionsnedsættelser eller sociale problemstillinger. Skal vi lykkes med dette udviklingsarbejde, har vi brug for at være ajour med praksis og have et systematisk indblik i de udfordringer, der er, siger Ellen Klarskov Lauritzen, der er direktør i Social- og Boligstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her