Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Biblioteker
Udsatte børn og unge

Ny Viden: Fire ud af fem coronaledige er tilbage i job

Ny Viden handler i denne uge om arbjedsmarked, udsatte unge og kultur. Tips til rapporter, forskningsresultater og analyser modtages gerne på viden@kl.dk.

08. 08. 2023 - kl. 11:10
Tekst af Mads Brandsen

Fire ud af fem coronaledige er tilbage i job

 45.000 lønmodtagere mellem 30 og 55 år blev ledige under coronakrisens første bølge i Danmark i 2020. Langt størstedelen af dem er nu tilbage i arbejde, mens andre er overgået til uddannelse, sygedagpenge eller selvforsørgelse, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der bygger på data DREAM-registret. Mens det for faglærte er 81 procent, der var tilbage i job i november 2022, hvor de nyeste tal stammer fra, gælder det for lidt færre ufaglærte.

Samlet set var 6,9 procent af de coronaledige også ledige i november 2022. Det betyder ikke nødvendigvis, at de har været ledige under hele perioden, da der er tale om et nedslag. Derudover var 2,4 procent under uddannelse, mens 6,4 procent var selvforsørgende.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her