Gå til hovedindhold
Sundhed
Turisme
Ligestilling

Ny Viden: LGBT-studerende kæmper med diskrimination, stress og ensomhed

Ny Viden handler denne gang om seksuelle minoriteter, sundhed og turisme. Tips til rapporter, analyser, forskningsresultater eller undersøgelser modtages gerne på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

15. 08. 2023 - kl. 11:01
Tekst af Mads Brandsen

LGBT-studerende kæmper med diskrimination, stress og ensomhed

Der er store forskelle på, hvordan studerende med LGBT-baggrund klarer sig sammenlignet med deres heteroseksuelle medstuderende. Det viser en ny undersøgelse, som fagforbundet DM (Dansk Magisterforening) har lavet blandt sine studerende medlemmer. I undersøgelsen definerer 30 procent sig som LGBT-personer, og de oplever i større grad diskrimination, stress og ensomhed. Mens 76 procent af de heteroseksuelle ikke har oplevet diskrimination, gælder det kun 66 procent af LGBT-personerne. 47 procent af de heteroseksuelle studerende oplever ikke ensomhed, mens det blot gælder for 39 procent af LGBT’erne. Endelig siger 16 procent af de heteroseksuelle studerende, at de ikke oplever stress, mens det kun gælder for ni procent af de studerende med LGBT-baggrund. 959 studerende har deltaget i undersøgelsen.

 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her