Gå til hovedindhold
Skole
Arbejdsmarked
Biblioteker

Ny Viden: Forældre betaler dyrt for at bo nær de bedste skoler

Ny Viden handler denne gang om folkeskoler, kultur og arbejdsmarked. Vi modtager gerne tips til analyser, undersøgelser, forskningsresultater og rapporter på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

22. 08. 2023 - kl. 08:58
Tekst af Mads Brandsen

Forældre betaler dyrt for at bo nær de bedste skoler

Forældre er i gennemsnit villige til at betale omkring 150.000 kroner ekstra for en ejerbolig for til gengæld at få deres børn på en af de folkeskoler i landet med det bedste karaktergennemsnit i stedet for en skole med karakterer omkring landsgennemsnittet. Det viser en ny analyse, som forskere ved University of Chicago har udarbejdet for Rockwool Fonden.

Analysen viser, at forældrenes betalingsvillighed stiger i takt med karaktergennemsnittet. Forældre er i gennemsnit villige til at betale 30.000 kroner ekstra for deres bolig for at få deres børn på en skole med karakterer på landsgennemsnittet, mens de er villige til at betale omkring 150.000 kroner ekstra for at få børnene på en skole, der er en karakter over landsgennemsnittet. Analysen bygger på registerdata.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her