Gå til hovedindhold
KL
Arbejdsmarked
Beskæftigelse

Fagbevægelsen vil give a-kasserne mere ansvar for ledige, men KL advarer

I et nyt udspil foreslår FH, at a-kasserne bør få det fulde ansvar for forsikrede ledige i forbindelse med en ny beskæftigelsesindsats. Formanden for KL’s arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, Peter Rahbæk Juel (S), advarer dog mod at aflive det enstrengede beskæftigelsessystem.

Foto: Hung Tien Vu

31. 08. 2023 - kl. 09:57
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

På ét punkt er Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, og KL rørende enige: Det er galimatias at starte en nødvendig forandring af beskæftigelsessystemet med et sparekrav på tre milliarder kroner, som regeringen i sit regeringsgrundlag har gjort.

– Vi er enige med regeringen i, at beskæftigelsesindsatsen skal gentænkes og laves om. Men det giver ingen mening, at udgangspunktet for at forbedre det er en kæmpe besparelse. Det har vi prøvet før med både Skat og Forsvaret, og alle kan vel blive enige om, at det ikke virkede. Vi er nødt til at være mere ambitiøse, for vi ved, at en aktiv beskæftigelsespolitik virker, siger Nanna Højlund, næstformand i FH, i en pressemeddelelse og tilføjer:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her