Gå til hovedindhold
Sundhed
Ældre
KL

Læger bakker op om at give sundhedsklynger flere muskler og mere magt over læger

Praktiserende Lægers Organisation bakker op om tankerne i KL’s sundhedsudspil og mener, at sundhedsklyngerne kan udnyttes bedre, end de bliver i dag, og at det kan gøre en ende på ”uproduktive diskussioner”. Samtidig ser lægerne positivt på at blive forpligtet af klyngerne.

Jørgen Skadborg, formand for PLO. Foto: Palle Peter Skov/PLO

07. 12. 2023 - kl. 22:15
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

KL vil gøre landets 22 sundhedsklynger centrale i organiseringen af fremtidens sundhedsvæsen. Klyngerne skal fungere som én myndighed, som har ansvaret for de patienter, der bevæger sig i overgangene mellem regioner, kommuner og alment praktiserende læger. Og så skal klyngerne have en større ledelsesrolle i forhold til de alment praktiserende læger, mener KL. Hvis klyngerne overtager myndighedsansvaret for de praktiserende læger, kan lægerne forpligtes til at løfte flere opgaver i kommunerne såsom behandling i hjemmet og at være tilknyttet plejehjem. Det bliver umiddelbart taget positivt imod i Praktiserende Lægers Organisation, PLO.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her