Gå til hovedindhold
Det specialiserede socialområde
Økonomi

Analyse: Alternative modeller kan ikke erstatte den nuværende økonomimodel på botilbudsområdet

Forsknings- og analysecentret VIVE har undersøgt, om tre konkrete økonomimodeller kan implementeres på botilbudsområdet for at mindske udgifterne og sikre tilbud til borgere med komplekse udfordringer. Ikke direkte, lyder konklusionen, men delelementer har potentiale.

Foto: Colourbox

15. 12. 2023 - kl. 14:39
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Flere og flere borgere får brug for socialpædagogisk støtte i botilbud, og samtidig bliver deres støttebehov større. Det presser kommunernes økonomi på botilbudsområdet.

Fra 2018 til 2022 er kommunernes udgifter til det specialiserede voksensocialområde steget med 10 procent. Samtidig mangler der specialiserede botilbudspladser til borgere med komplekse udfordringer.

Regeringen og KL besluttede i 2022 at nedsætte et ekspertudvalg, der skal komme med anbefalinger til ”en bæredygtig udvikling på det specialiserede socialområde”. Som en del af ekspertudvalgets arbejde er VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, blevet bedt om at analysere, om alternative økonomimodeller på botilbudsområdet kan være en del af løsningen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her