Gå til hovedindhold
Forebyggelse
Sundhed

Nyt udspil: Kronikere skal undgå sygehuset og behandles i kommunerne

Træning, telemedicin og patientskoler skal flytte behandlingen af borgere med kronisk sygdom fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen. Hjerteforeningen, Gigtforeningen og KL lancerer fælles udspil, som skal omstille sundhedsvæsenet til fremtidens udfordringer.

Træning og telemedicin skal hjælpe flere med kronisk sygdom. Foto: Colourbox

01. 02. 2023 - kl. 10:44
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

1,5 million danskere lider af en kronisk sygdom. Alt for mange af dem tilbydes i dag operation eller en endeløs række af kontroller på sygehuset, lyder det fra KL, Hjerteforeningen og Gigtforeningen. I et nyt fælles udspil foreslår de tre organisationer, at langt flere borgere i fremtiden tilbydes træning og telemedicinske løsninger i det nære sundhedsvæsen, mens sygehusene fokuserer på de patienter, som har de mest specialiserede behov. 

– Vores sundhedsvæsen er under pres, og det bliver kun værre i de kommende år i takt med, at der kommer flere borgere med kroniske sygdomme, og rekrutteringsudfordringen vokser. Der er behov for store grundlæggende forandringer, hvor vi flytter opgaver fra hospitalerne til kommunerne, siger Michael Fenger (K), næstformand i KL’s sundheds- og ældreudvalg.  

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her