Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Arbejdsmarkedspolitik
Økonomi

Ekspert: Gennembrudsforlig er vigtigt pejlemærke for offentligt ansatte

Arbejdsmarkedsforsker kalder det gennembrudsforlig, som Dansk Industri og CO-Industri søndag præsenterede i forbindelse med overenskomstforhandlingerne på det private område, for altafgørende og et vigtigt pejlemærke for de offentlige ansatte. Og så er det ikke kun lønprocenter, men også de bløde pakker i forliget, man skal bide mærke i, mener han.

Fra venstre ses Dansk Industri viceadministrerende direktør Kim Graugaard og administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen samt CO-Industris formand Claus Jensen og næstformand Mads Andersen. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

20. 02. 2023 - kl. 11:41
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Efter det, som Dansk Industri (DI) betegner som ”historisk vanskelige og lange” forhandlinger, kunne DI og CO-Industri søndag præsentere en fornyelse af overenskomsten på industriens område. Forliget er betegnet som et gennembrudsforlig, da det er den første aftale på det private område, og fordi forliget, der fornyer overenskomsterne for cirka 230.000 danskere, historisk danner rammen for de øvrige forhandlinger på det private område.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Laust Høgedahl er der da også god grund til at lægge mærke til aftalen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her