Gå til hovedindhold
Flygtninge
Ukraine

KL-formand: Håndteringen af ukrainske flygtninge viser styrken i kommunestyret

En ny rapport fra KL, Røde Kors og DRC Dansk Flygtningehjælp tegner et billede af en ekstraordinær situation omkring modtagelsen af de mange ukrainske flygtninge og et tæt og fleksibelt samarbejde mellem staten, asylcentre, kommuner, civilsamfundsorganisationer og private aktører. Rapporten opsamler viden og erfaringer omkring den historisk store tilstrømning af flygtninge og giver en række anbefalinger til modtagelse af flygtninge i Danmark i fremtiden.

Foto: Jakob Carlsen

23. 02. 2023 - kl. 09:44
Tekst af Mads Dam Bendtsen, mdbe@kl.dk

Millioner af ukrainere flygtede ud af landet efter eskaleringen af konflikten i Ukraine 24. februar 2022. Mens de fleste blev i nabolandene, rejste hundredtusindvis også videre til andre europæiske lande, og i Danmark har vi ikke siden Anden Verdenskrig modtaget så mange flygtninge på så kort tid. Over 33.000 ukrainske flygtninge har kommunerne det seneste år taget imod, hvoraf langt hovedparten stadig er i Danmark.

Det krævede håndtering i højt tempo og nye løsninger, og nu peger en ny rapport i forbindelse med etårsdagen på, at modtagelsen af de ukrainske flygtninge i høj grad lykkedes på grund af den politiske opbakning, befolkningens velvillighed og et udtalt og stærkt samarbejde mellem alle involverede aktører.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her