Gå til hovedindhold
Digitalisering
Ældre
Sundhed

Undersøgelse slår fast: Digitale kompetencer bliver vigtige på ældre- og sundhedsområdet

Digitale kompetencer er i høj grad nødvendige for at kunne løse opgaver på ældre- og sundhedssektoren i fremtiden. Det mener hele 88 procent af de adspurgte chefer i kommunerne i KL’s nye teknologiradar, der undersøger kommunernes brug af teknologi. Ifølge KL-direktør skyldes det i høj grad efterspørgsel på de digitale løsninger samt manglen på arbejdskraft

Foto: Colourbox

28. 02. 2023 - kl. 12:21
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Genoptræning gennem en skærm, medicinrobotter og samtaler med hjemmeplejen på iPad’en er blot nogle af de teknologier, der vinder frem i landets kommuner.

Ifølge KL’s nyligt offentliggjorte teknologiradar er det netop skærmbesøg, apps, træningsløsninger og medicinrobotter, der lige nu skaber den største værdi inden for ældre- og sundhedsområdet. Generelt viser Teknologiradaren, der undersøger og kortlægger kommunernes brug af teknologi, ifølge direktør i KL Christian Harsløf, at kommunerne, at de velkendte og gennemtestede teknologier vinder frem.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her