Gå til hovedindhold
Sundhed

Akutplan forhandles uden kommunerne: KL vil med ved bordet

Det er afgørende, at forhandlingerne om en akutplan for sundhedsvæsnet tager udgangspunkt i det samlede sundhedsvæsen, lyder det fra KL, der derfor har sendt indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) et brev med opfordring til at inddrage kommunerne.

Det er afgørende, at der tages udgangspunkt i det samlede sundhedsvæsen, hvis presset på sundhedsvæsnet skal lettes, mener KL. Derfor opfordrer KL’s sundheds- og ældreudvalgsformand Christina Krzyrosiak Hansen (S) indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) til at tage KL med i forhandlingerne om en akutplan for sundhedsvæsnet. Foto: Holbæk Kommune

13. 01. 2023 - kl. 10:46
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der er pres på sundhedsvæsnet, og et nyt eftersyn, som Indenrigs- og Sundhedsministeriet har foretaget af sygehusvæsnet, bekræfter høje ventetider og et fald i produktiviteten på sygehusene.

Fredag er der sættemøde mellem indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), Danske Regioner og landets fem regioner i forhandlingerne om udmøntningen af SVM-regeringens akutplan for sundhedsvæsnet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her