Gå til hovedindhold

18

5 resultater

Set & Sket: 7. klassers teknologi skal hjælpe plejecentre

Sundhed
Ældre
Landdistrikter

7. klasses elever i Viborg løser plejecentres udfordringer med teknologi, Ringkøbing-Skjern vil have flere unge hjem fra Aarhus, og Guldborgsund har fået kontanthjælpsmodtagere med nyttejobindsats. Hver uge giver Danske Kommuner et indblik i, hvad der sker i kommunerne. Tip modtages gerne på aktuelt@kl.dk.

Odense henter hjælp udefra til at få ikke-vestlige borgere i arbejde

Økonomi
Arbejdsmarked

Odense er blandt de kommuner i landet, der får allerfærrest ikke-vestlige borgere i job. Nu henter kommunen hjælp udefra i form af en ekspertgruppe på fem personer i håb om at spare flere hundrede millioner kroner og sikre, at børn og unge vokser op i hjem, hvor forældrene har arbejde.

Regeringen holder fast i Arne-finansiering: Det koster jobcentrene millioner og muligheder

Folketinget
Økonomi
Arbejdsmarked

Snart skal anden del af aftalen bag Arne-pensionen blive til lov, og det vil både koste kommunernes jobcentre millioner og afskære dem fra at bruge bestemte beskæftigelsesindsatser. Det er stik imod ånden i regeringsgrundlaget, lyder kritikken fra KL-udvalgsformand Peter Rahbæk Juel (S).

”Det har været svært at erkende, at vi ikke har gjort det godt nok”

Sagsbehandling
Børn

Langeland fik landets opmærksomhed, da det kom frem, at der var begået fejl i flere børnesager. For borgmester Tonni Hansen (SF) har det været en udfordring ikke at kunne give borgerne de svar, de søger, på grund af tavshedspligten. Det er dog erkendelsen af, at kommunen har lavet fejl, og at tilliden er svundet ind, der har været det sværeste.

Kommunale budgettal vidner om alvorligt presset økonomi

KL
Økonomi
Budget

Økonomien i landets kommuner er i 2023 presset særligt på grund af manglende kompensation for prisstigninger samt stigende udgifter på det specialiserede socialområde. Budgetterne for både 2022 og 2023 skal løftes, mener KL.