Gå til hovedindhold
KL
Digitalisering
Skole

KL klar med bud på løsning i Chromebook-sagen

Kommunerne og KL er nu klar til at aflevere omfattende materiale i sagen om brugen af Chromebooks i folkeskolerne og også give et bud på, hvordan problemerne kan løses.

Foto: Unsplash

23. 01. 2023 - kl. 12:09
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Datatilsynet får nu kommunerne og KL’s materiale i sagen om brugen af Chromebooks i folkeskolerne. I dag er der nemlig deadline for, at kommunerne og KL kan indlevere yderligere materiale i sagen, efter KL allerede havde afleveret et omfattende materiale til tilsynet. Der kom dog yderligere materiale i sagen frem, som gerne skal føre til, at folkeskolerne også fremover kan bruge Google Workspace og Chromebooks i undervisningen, og nu kan Datatilsynet altså kaste sig over en samlet bunke og vurdere ud fra.

– Vi har haft en konstruktiv dialog med Google og oplever egentlig, at de gerne vil være med til at finde løsninger. Derfor sender vi i dag vores bud på, hvordan kommunerne kan leve op til kravene, afsted til datatilsynet. Google skal lave ændringer i kontrakterne og nogle tekniske ændringer for at leve op til den europæiske lovgivning, siger kontorchef i KL Pia Færch og fortsætter:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her