Gå til hovedindhold
Klima
Folketinget
Økonomi

10 projekter får del i pulje til kystbeskyttelse

150 millioner kroner fordeles mellem 10 kystbeskyttelsesprojekter i hele landet. Der var dog samlet søgt om anlægsomkostninger for cirka 857 millioner kroner i alt.

10 kystbeskyttelsesprojekter får nu støtte fra statens kystbeskyttelsespulje. Foto: Holstebro Kommune

24. 01. 2023 - kl. 12:14
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

De danske kyster er udsatte, når vi rammes af ekstremt vejr. Stigende havstand og vådere og vildere vejr betyder, at vandet giver oversvømmelse og æder sig ind på land. Nu får 10 kystbeskyttelsesprojekter imidlertid støtte fra den statslige pulje til kystbeskyttelsen. Puljen, som er på 150 millioner kroner, har aldrig været større.

– Klimaforandringerne og stigende havvandstand betyder, at der kommer et større pres på vores kyster i fremtiden. Man skal kunne sove trygt om natten, selv om man bor i et udsat område, og vejrudsigten viser, at der er en storm på vej. Derfor skal vi beskytte os bedre mod oversvømmelser og ekstremt vejr, så vores kyster også er robuste i fremtiden, siger miljøminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her