Gå til hovedindhold
Social
Udsatte børn og unge
Arbejdsmarked

Ny Viden: Nedlukninger øgede ikke selvskade og selvmordstanker blandt unge

Ny Viden handler i denne uge om udsatte unge og arbejdsmarked. Tips til nye analyser, forskningsresultater og undersøgelser modtages gerne på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

24. 01. 2023 - kl. 12:16
Tekst af Mads Brandsen

Da landet lukkede ned på grund af coronapandemiens hærgen, var flere fagfolk bekymrede for, at det ville gå hårdt ud over de unges mentale trivsel. Det er der også flere studier, der peger på. Men et nyt dansk studie fra Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet og Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse, der er udført blandt 18-23-årige, peger på, at der ikke er sket en stigning af hverken selvskade eller selvmordstanker.

Forskerne bag studiet, der netop er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Human Behaviour, har spurgt unge både før, under og efter corona – og i en af grupperne er der sågar registreret et fald i antallet af piger, der rapporterede selvskade. Det skal dog tages med forbehold, og derfor konkluderer forskerne overordnet, at nedlukningerne ikke gjorde den store forskel på de unges mentale trivsel.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her