Gå til hovedindhold
Sundhed

Folkeskolen skal rumme folkets børn

Folkeskolens fællesskab er udfordret. Flere og flere børn og unge mistrives, og rekordmange børn går i et specialtilbud. Vi har brug for at flytte fokus over på fællesskabet og skabe plads til forskellighed, lyder det fra Thomas Gyldal Petersen (S), formand for KL’s børne- og undervisningsudvalg.

Thomas Gyldal Petersen talte på KL's Børn & Unge Topmøde. Foto: Simon Klein-Knudsen

26. 01. 2023 - kl. 10:48
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Undersøgelser viser det. Dagtilbud og skoler oplever det. Flere og flere børn og unge har det svært, og op mod hvert femte barn har brug for særlig støtte i skolen. I dag mødes mere end 1.400 beslutningstagere på KL’s Børne- og Ungetopmøde i Aalborg for at drøfte, hvordan kommunerne kan sikre rummelige fællesskaber, hvor alle børn kan trives.

– Mistrivslen er et meget væsentligt symptom på den voksende fællesskabskrise, vi oplever i folkeskolen. Flere og flere børn og unge er ensomme. De føler sig ikke som del af fællesskabet, og den psykiske mistrivsel vokser. Den udvikling skal vi vende, og her har folkeskolen en helt særlig rolle som fællesskabsbærende institution, siger Thomas Gyldal Petersen (S), formand for KL’s Børne- og Undervisningsudvalg.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her