Gå til hovedindhold
Sundhed
Børn
Unge

Børn og unge med diagnoser er på højeste niveau i 10 år

Antallet af børn og unge mellem 0 og 17 år, der lever med en psykiatrisk diagnose, er på højeste niveau i 10 år, viser ny analyse. I Vestsjælland og Sønderjylland er der flest børn og unge med en psykiatrisk diagnose, mens antallet er lavest i Region Nordjylland og Hovedstaden.

Foto: Colourbox

06. 06. 2023 - kl. 10:52
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Omkring 73.000 børn og unge under 18 år lever i dag med en psykiatrisk diagnose. Det viser en analyse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets Benchmarkingenhed, som er opgjort ved årets begyndelse. Det svarer til, at 63 ud af 1.000 børn og unge under 18 år lever med en psykiatrisk diagnose. På 10 år er antallet af børn og unge med en diagnose steget med 39 procent.

– Selvom antallet af børn og unge med registrerede diagnoser pr. 1. januar 2023 var på det højeste niveau nogensinde, er tendensen om stigende psykiske problemer og adfærdsmæssige forstyrrelser blandt børn og unge ikke ny. At flere og flere børn har registrerede psykiatriske diagnoser, der også var gældende inden 2013, skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i analysen og påpeger, at de årlige stigninger i antallet af børn og unge med diagnoser har været højest i årene 2009 til 2016.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her