Gå til hovedindhold
Social
Udsatte

Udsatte kvinder i København får nu deres eget fixerum

Efter talrige volds- og voldtægtsepisoder mod kvindelige misbrugere på Vesterbro, har Københavns Kommune besluttet at oprette et stofindtagelsesrum kun til kvinder. Det er nødvendigt for at skærme de kvindelige stofmisbrugere, mener flere inden for området. I Aarhus og Odense er situationen en anden.

Foto: Colourbox

07. 06. 2023 - kl. 11:59
Tekst af Ditte-Marie de Seréne d'Acqueria

Vold, berøvelse af stoffer og i værste tilfælde voldtægt er hverdagskost for flere kvindelige misbrugere i København. På et af de københavnske væresteder, Reden, der er for kvinder i misbrug og prostitution, blev der på blot et år registreret 37 voldtægter og 272 voldsepisoder blandt værestedets cirka 240 kvindelige brugere. Ifølge Reden kan mørketallet ligge endnu højere.

På baggrund af dette har Annika Smith (SF), medlem af Københavns Borgerrepræsentation og tidligere frivillig på Reden, taget initiativ til et forslag om at etablere et stofindtagelsesrum kun til kvinder. Forslaget, der er udarbejdet i samarbejde med Reden og andre væresteder, blev torsdag stemt igennem i Københavns Borgerrepræsentation med et bredt flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre, Alternativet og Dansk Folkeparti.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her