Gå til hovedindhold
Sundhed
KL

Sundhedsvæsnet har brug for elastik – ellers bryder det sammen

Skal vi bevare det danske sundhedsvæsen, er der brug for at udvikle det nære sundhedsvæsen og være parat til at diskutere, om nogle skal have mere, mens andre må nøjes med mindre, lød det i KL-debat på Folkemødet.

Foto: Line Oxholm Thomsen

16. 06. 2023 - kl. 09:38
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det danske sundhedsvæsen har det godt. Men det bliver det ikke ved at have, og vi kan ikke længere blive ved at lappe på fundamentet. Så klar var analysen fra Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse og formand for Sundhedsstrukturkommissionen, da han torsdag deltog i en debat om kronikere og fremtidens sundhedsvæsen på Folkemødet.

For den voldsomme demografiske udvikling, der betyder flere og flere ældre over 80 år, vi oplever i disse og kommende år, er altoverskyggende. Samtidig er hver femte dansker i dag i risiko for at få en kronisk sygdom, mens hver sjette dansker mindst hver 14. dag oplever at have ondt et eller andet sted i kroppen. Men skal sygehusene håndtere det hele, så bryder sundhedsvæsnet sammen, slog Jesper Fisker fast.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her