Gå til hovedindhold
Administration
Sundhed
Uddannelse

Ny Viden: Rekordmange har ingen uddannelse fem år efter studentereksamen

Ny Viden handler denne gang om sundhed, administration og uddannelse. Tips til analyser, undersøgelser og forskningsresultater modtages gerne på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

27. 06. 2023 - kl. 09:41
Tekst af Mads Brandsen

Rekordmange har ingen uddannelse fem år efter studentereksamen

På otte år er der blevet omkring 10.000 flere unge med en studentereksamen, der hverken er færdige eller i gang med en uddannelse fem år efter, de fik huen på. I 2022 var der således lidt over 25.000 ufaglærte studenter. Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der bygger på registerdata fra Danmarks Statistik.

De seneste otte år er andelen af studenter, der holder mere end to sabbatår, fordoblet, så knap fire ud af 10 af studenterne fra årgang 2020 stadig ikke er i gang med en uddannelse to år og en sommerferie efter, de dimitterede fra gymnasiet. Samtidig er andelen af studenter, der påbegynder en uddannelse lige efter studentereksamen, styrtdykket fra 26 procent i 2012 til 11 procent i 2022.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her