Gå til hovedindhold
Rekruttering
Ældre
Unge

15-årige Esben arbejder som spire – og giver håb for fremtiden

Knap 900 unge er i dag ansat på plejecentre landet over på spireordningen, der giver unge mellem 13 og 17 år mulighed for at tage fritidsjob i ældreplejen. 24 procent af spirerne er mænd og overhaler dermed antallet af mandlige ansatte i ældreplejen. Det tegner positivt for fremtiden, mener KL-udvalgsformand.

Den 15-årige Esben Petersen arbejder som spire på plejecentret Lindevang i Tønder. Her ses han sammen med plejecenterleder Marianne Giebner. Foto: Plejecentret Lindevang

29. 06. 2023 - kl. 09:41
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Da 15-årige Esben Petersen, der er ved at færdiggøre 9. klasse på Løgumkloster Skole, i efteråret skulle finde sig et fritidsjob, faldt han over et jobopslag, der stak ud. Nemlig et job som såkaldt spire på plejecentret Lindevang i Tønder. Det var Esben Petersen frisk på at prøve.

– Jeg ville gerne arbejde et sted, og jeg måtte ikke arbejde i landbruget, men da jeg fandt det her, prøvede jeg at søge det, og så fik jeg det. Det er jeg rigtig glad for, siger Esben Petersen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her