Gå til hovedindhold
Ældre
Velfærd
Arbejdsmarked

Ny Viden: Nære relationer er afgørende for at ældre føler sig hjemme på plejehjem

Ny Viden handler denne gang om ældre, beskæftigelse og velfærd. Vi modtager gerne tips til nye undersøgelser, rapporter, analyser og forskningsresultater på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

02. 05. 2023 - kl. 11:58
Tekst af Mads Brandsen

Nære relationer er afgørende for at ældre føler sig hjemme på plejehjem

Det kan være svært for ældre at falde til på et plejehjem. De institutionelle rammer, der blandt andet involverer skiftende personale og retningslinjer, der skal overholdes, kan være bidrage til, at den ældre ikke falder helt til. For at ældre kan føle sig hjemme, er de nære relationer til særligt personalet, men også øvrige beboere, afgørende. Det er med til at gøre, at de ældre føler sig anerkendte, viser en ny rapport fra VIVE, der sætter spot på, hvad der har betydning for ældres oplevelses af hjemlighed, når de er flyttet på plejehjem.

Rapporten peger også på, at hjemlighed har mange facetter. Det handler både om steder, praksisser, sansninger og relationer. Med til hjemlighed hører, at man deltager i måltiderne og det huslige arbejde, at der er hyggelige, indbydende rum, men også at der er gode muligheder for at være sammen med sin familie, at de pårørende føler sig hjemme på plejehjemmet, og at de har en god relation til personalet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her