Gå til hovedindhold
Forskning
Klima
Sundhed

Ny Viden: Her er de indsatser, der kan hindre flest indlæggelser

Ny Viden handler denne gang om sundhed, boliger og klima. Tips til undersøgelser, forskningsresultater, rapporter og analyser modtages gerne på viden@kl.dk.

09. 05. 2023 - kl. 11:31
Tekst af Mads Brandsen

Her er de indsatser, der kan hindre flest indlæggelser

I en tid, hvor det demografiske træk i befolkningen og manglen på arbejdskraft udfordrer sundhedsvæsenet, er der brug for at tænke nyt for at forebygge presset. Det har Lægeforeningen gjort med en ny analyse, der sætter tal på 25 forskellige forebyggelsesindsatser og deres potentiale til at nedbringe omfanget af indlæggelser.

Analysen viser blandt andet, at en styrket medicingennemgang på kort sigt kan hindre 15.000 indlæggelser, mens tiltag som højere priser på tobak og tværfaglige indsatser mod rygning på grundskoler og ungdomsuddannelser kan forhindre mere end 50.000 indlæggelser årligt. Analysen viser den forventede tidshorisont for, hvor hurtigt tiltagene får effekt, hvor stor en effekt de vil have, og for flere af tiltagene, hvor mange indlæggelser, de kan forhindre.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her