Gå til hovedindhold
Rekruttering
Arbejdsmarked
Ældre

Kommune får hjælp af borgere til at løse manglen på arbejdskraft: Det er helt vildt givtigt

Rudersdals særlige opgaveudvalg med fokus på organisering, rekruttering og fastholdelse har været en succes i sit første år, og ifølge udvalgsformand Birgitte Schjerning Povlsen (K) er det guld værd at få input fra de borgere, der sidder med i udvalget og skal hjælpe kommunen med at finde løsninger på manglen på arbejdskraft.

Foto: Colourbox

10. 05. 2023 - kl. 11:44
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Som mange andre steder i landet står Rudersdal med ét stort problem. Der mangler hænder. I ældreplejen, på socialområdet, på skolerne og i kommunernes dagtilbud. Derfor nedsatte kommunen for et år siden et særligt opgaveudvalg, et §17, stk.4-udvalg, med fokus på organisering, rekruttering og fastholdelse.

Medlemmerne er en blanding af kommunalbestyrelsesmedlemmer og eksterne medlemmer, og efter det første år, hvor udvalget har haft fokus på ældre- og socialområdet, er forandringerne begyndt at ske rundt i kommunen. Nogle institutioner arbejder nu med længere 15 timers vagter, hvilket sikrer medarbejderne større fleksibilitet, så de i højere grad kan få privatliv og arbejde til at hænge sammen. Andre steder arbejder teams sammen på fuld tid, hvilket sikrer intern dækning ved sygdom og et stærkere arbejdsmiljø. Kommunens interne vikarkorps honorerer pension og omsorgsdage, og foreløbig kan kommunen notere sig de første spæde resultater.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her