Gå til hovedindhold

25

8 resultater

Stram aftale om økonomien for 2024 på plads

KL
Folketinget
Økonomiforhandlinger

Kommunerne får et løft på servicerammen, men pengene rækker ikke til at dække både inflation, demografi og det specialiserede socialområde. Administrationen skal skæres med 700 millioner kroner næste år.

Klimaminister giver kommuner indrømmelse: Affaldslov kan ikke finansieres af kommunernes likviditet

KL
Økonomi
Klima

Den omdiskuterede affaldslov, der anslås at efterlade kommunerne med en milliardregning, står ikke nævnt med et ord i den økonomiaftale, regeringen og KL har indgået torsdag aften. I et brev til KL gør klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) det dog klart, at loven ikke kan finansieres med kommunernes kassebeholdninger.

LA beskylder statsministerens ledelsesstil for at være skyld i voksende bureaukrati

Ledelse
Administration
Folketinget

Antallet af ansatte i styrelser og departementer vokser vildt. Alex Vanopslagh (LA) peger på statsministerens ledelsesstil med særordninger og hastelovgivning som et af problemerne.

Til trods for nedtur vandt medlem af Københavns Borgerrepræsentation Alex Vonopslagh et mandat i Vestjylland.Foto Københavns Kommune

Håndholdt indsats får unge i mistrivsel i job og uddannelse

Unge
Arbejdsmarked
Mistrivsel

Det hjælper at bruge en særlig metode med individuel støtte, når unge i psykisk mistrivsel skal i arbejde eller uddannelse, viser de foreløbige resultater fra et seksårigt forskningsstudie fra Københavns Professionshøjskole. Men de gode resultater kræver, at metoden bliver fulgt nøje, lyder det fra forskerne bag.

Ekspertudvalg skal også se på organiseringen af den kollektive trafik

Transport
Folketinget

Trafik- og plandirektør i Vejdirektoratet skal stå i spidsen for udvalg, der skal udvikle fremtidens kollektive trafik. Den kan blive organiseret anderledes end hidtil.

Velfærdens talenter blev hyldet

Velfærd
Unge

Hyldest af medarbejdere på velfærdsområdet kan være med til at fastholde og tiltrække medarbejdere, håber forbundsformand i FOA Mona Striib.