Gå til hovedindhold
Økonomiaftale
Økonomi
KL

Aftale skal dæmpe udgifterne på økonomisk smerteområde

Regeringen og KL er enige om at arbejde videre med en række anbefalinger fra ekspertudvalget på det specialiserede socialområde. Det skal ifølge KL-formand tage udgiftsvæksten ud af området.

KL-formand Martin Damm (V) og næstformand Jacob Bundsgaard (S). Foto: Jakob Carlsen

26. 05. 2023 - kl. 12:34
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Når der skal betales for både inflation, demografi og udgifterne på det specialiserede område, dækker de 2,4 milliarder kroner, servicerammen hæves med næste år, ikke. Men regeringen og KL er enige om at arbejde videre med en række initiativer på det specialiserede socialområde, der har vokset sig til den største økonomiske hovedpine på rådhusene. I det seneste regnskabsår alene steg udgifterne på området med 1,7 milliarder kroner.

Regeringen og KL er blevet enige om at løfte anlægsrammen med en lånepulje på i alt 1,5 milliarder kroner over tre år, så kommunerne kan udvide botilbudskapaciteten. Det er et behov, som det ekspertudvalg, der for nylig kom med anbefalinger til det specialiserede socialområde, blandt andet har peget på.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her