Gå til hovedindhold
Affald & genbrug
Folketinget
Klima

Konservative vil ikke stemme for affaldslov: Usikkerheden er for stor

Der er for store usikkerheder om både klimaeffekten og kommunernes økonomi i affaldsloven, til at det Konservative Folkeparti kan se sig selv i aftalen. SF vil stemme for, selvom partiet ikke er fan af den konkrete model.

Pressefoto

26. 05. 2023 - kl. 11:10
Tekst af Mads Dam Bendtsen, mdbe@kl.dk

Det bliver ikke med konservative stemmer, at liberaliseringen af affaldsloven bliver stemt igennem. Det står klart, efter at partiet har trukket sin opbakning til lovforslaget.

– Der har været et længere forløb på det her. Aftalen handler om en klimareduktion, og det, vi står tilbage med nu – trods samråd, eksperthøringer, utallige spørgsmål, ændringsforslag, bilaterale snakke og gode ideer – er et lovforslag, der er præcis, som det hele tiden har været. Og det er et lovforslag, vi ikke kan se os selv i. Det lever ikke op til fundamentet for aftalen – nemlig klimareduktioner, siger Mona Juul, klima-, energi- og forsyningsordfører for Det Konservative Folkeparti.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her