Gå til hovedindhold
Beskæftigelse
Arbejdsmarked
Folketinget

Ekspertgruppe skal give bud på fremtidens beskæftigelsesindsats – og hvordan der kan spares milliarder

En ekspertgruppe skal om et år aflevere bud på, hvordan beskæftigelsesindsatsen kan reformeres. Regeringen vil skabe en mere værdig beskæftigelsesindsats, lyder det i kommissorium, hvor målet om at nedlægge jobcentre og spare tre milliarder på beskæftigelsesindsatsen fremgår klart.

Foto: Hung Tien-Vu

30. 05. 2023 - kl. 12:07
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Seks eksperter skal bruge det kommende år på at udarbejde konkrete modeller og anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats, og hvordan en besparelse på tre milliarder kroner kan opnås på området. Det er regeringen, der har nedsat ekspertgruppen, og i en pressemeddelelse fremgår det, at regeringen ønsker at tænke beskæftigelsesindsatsen forfra.

– Der er behov for at lave en gennemgribende reform af hele beskæftigelsesindsatsen, hvor vi ser alt for mange eksempler på, at folk kommer i klemme i systemet. Vi ønsker et mere værdigt system, og så skal vi have fokus på kerneopgaven – at få mennesker i arbejde, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her