Gå til hovedindhold
Transport
Landdistrikter

Liberal Alliance vil lempe taxaloven i yderområder

Det kan være svært at få en taxa hjem fra en fest, hvis festen bliver holdt et godt stykke fra de store byer. Derfor vil Liberal Alliance lempe taxaloven, så teknologier som Uber igen bliver muligt at bruge i Danmark. Transportministeren vil ikke forholde sig til en konkret app, men derimod kaste alle muligheder op i luften for at sikre ordentlig befordring – herunder at lade præsten på småøer køre folk rundt i kreaturvogn.

Foto: Colourbox

02. 03. 2023 - kl. 12:03
Tekst af Mads Dam Bendtsen, mdbe@kl.dk

Det står så skidt til med taxabefordringen i landets yderområder, at man bør lempe kravene i taxaloven, så private kan udbyde taxakørsel via apps som Uber. Det mener Liberal Alliance, der onsdag stillede spørgsmål til transportminister Thomas Danielsen (V) om, hvad han ville synes om sådan et forslag.

Forslagsstilleren var Jens Meilvang, Liberal Alliances transport- og landdistriktsordfører og byrådsmedlem i Norddjurs, og han ser store problemer i landdistrikterne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her