Gå til hovedindhold
Miljø
Affald & genbrug
Forsyning

KL om lovforslag: ”Dem, der har udtænkt det her, har ikke siddet på samme kontor som dem, der skal rulle fjernvarme ud”

Regeringens lovforslag, der skal reducere forbrændingskapaciteten og som netop nu er i høring, vil gøre det dyrere og vanskeligere at udrulle fjernvarme og ikke have nævneværdig effekt på klimaet, lyder kritikken fra KL.

KL frygter, at nyt lovforslag vil gøre det dyrere og vanskeligere at udrulle fjernvarme. Foto: Colourbox

04. 03. 2023 - kl. 09:06
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Et lovforslag, som regeringen har sendt i høring, lægger op til at liberalisere landets forbrændingsanlæg og reducere forbrændingskapaciteten med 30 procent. Det betyder, at nogle forbrændingsanlæg vil gå konkurs og lukke ned, og det møder skarp kritik fra KL. Det kan nemlig i sidste ende betyde, at regningen for og arbejdet med at udrulle fjernvarme bliver dyrere og vanskeligere. Og det er en ”ejendommelig” timing, mener KL’s formand Martin Damm (V).

– I virkeligheden er det her en gammel hest, man har hevet af stalden. Det er noget, der er lavet, før russerne gik ind i Ukraine, og vi fik fokus på at blive fri af Putins gas og udrulle mere fjernvarme. Det vil kunne komme til at betyde, at vi får dyrere fjernvarme, hvis man gør det vanskeligere at udrulle det, og det kan også blive dyrere at komme af med affald, hvis det skal ud at køre længere. Det bliver dårligere for forsyningssikkerheden, dårligere for borgerne, og dårligere for økonomien i forhold til fjernvarme, slår Martin Damm fast.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her