Gå til hovedindhold
Byråd

Steen mærkede afhængigheden på egen krop: Nu kæmper han for patienters rettigheder

Steen Holm Iversen (K), 2. viceborgmester i Varde, er blevet opereret syv gange i ryggen, efter en vejbombe i Afghanistan slog benene væk under ham for mere end et årti siden. Efterfølgende udviklede han et misbrug, der til sidst blev så slemt, at han måtte stoppe med sin medicin. I dag arbejder han med at styrke patienters rettigheder.

Foto: RED STAR/ Varde Kommune

06. 03. 2023 - kl. 11:31
Tekst af Ditte-Marie de Seréne d'Acqueria

Oplevelsen i Afghanistan har uden tvivl ændret Steen Holm Iversens (K) liv. Den har forårsaget utallige operationer som konsekvens og en fast plads på Smerteklinikken i Grindsted. Alligevel har hans erfaringer i krig, langtfra været den hårdeste opgave for Steen Holm Iversen.

Han fik nemlig i forbindelse med en stivgørelse af lænden – og som kronisk smertepatient i Grindsted –  udviklet et misbrug af et lægeordineret morfin-præparatet. Det er en depotmorfin, der giver bedre døgndækning og mindre euforiserende effekt end andre korttidsvirkende præparater. Det er til gengæld stærk afhængighedsskabende og vurderes til at have et stort misbrugspotentiale.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her