Gå til hovedindhold
Velfærd

FH og KL: Vores velfærdssamfund skal geares til fremtiden

Der er behov for en demokratisk samtale om, hvad det er for et velfærdssamfund, vi vil have. Første skridt må være en erkendelse af udfordringernes omfang. Sådan skriver KL-formand Martin Damm og FH's formand, Lizette Risgaard, i et fælles indlæg forud for Kommunalpolitisk Topmøde 2023.

Foto: Colourbox

15. 03. 2023 - kl. 09:42
Tekst af Admin User, umbraco@cabana.dk

Hvordan skal vores velfærdssamfund se ud i fremtiden? Med de ressourcer, der er til rådighed? Også så det matcher de forventninger, som danskerne har? Det spørgsmål er vi nødt til at stille os selv – og finde svar på i fællesskab. For det velfærdssamfund, vi danskere kender og elsker, er under pres. Og langtfra rustet til den fremtid, der venter.

Det bliver sværere og sværere at rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer og skaffe penge til at levere den velfærd, som vi ønsker og forventer. Og selvom mange har været ramt af de kraftigt stigende priser på det seneste, så har mange danskere over en længere periode fået råd til at købe mere. Det øger afstanden mellem velfærden og velstanden.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her